Sportszállás
Platánplán készház
Platánplán készház
Platánplán téglaház
Platánplán cölöpház
Platánplán készház
Platánplán lombház
Platánplán készház
Platánplán készház
Platánplán téglaház

Fertőpartra hangolva

örök panoráma
készház

A kis balfi készház a település szélén, első épületként tűnik fel a tájon. Az egyedi tervezésű, páros építésű ház megjelenésével a parasztházakat idézi fel. A mégis modern külsejű és felépítésű otthont a funkcionális eloszlása még különlegesebbé teszi.

A házat tervezte: Hadas László okl. építészmérnök

Faburkolat, struktúrált vakolat


A nagypaneles építési móddal készült készház tetőszerkezete szeglemezes rácsos tartó, melynél nem alkalmaztunk ereszkinyúlást, így keletkezett ez a letisztult forma. A rácsos tartós szerkezetben kialakítható egy kis padlásrész, mely tárolásra alkalmas. A terasz felett a tető teljes felülete túlnyúlik, az így keletkező oromzatot záróelemként fenyő vázszerkezet díszíti a készházon.

A készház fenyő falburkolatot és egy rusztikus megjelenésű vakolatot ill. fehér festést kapott.

Épületrészek, terasz


A kétosztatú épülettömeg racionális döntés eredménye: a déli házban a nappali – ebédlő – konyha, az északiban a hálószobák, fürdő és háztartási helyiség kapott helyet. Az összekötő, lapostetős nyaktag az előszoba, mely az utcai és a belső kerti világot választja el és kapcsolja össze egy mozdulattal.

A készház hátsó részéről kínálkozó panorámát a nagy méretű fix nyílászáró üvegén keresztül ragadhatjuk meg, a kialakított fedett terasz megépítésével pedig lehetőség nyílik a kinti ejtőzésre.képgaléria

műszaki tartalom letöltése

Gerendaházak Magazinban megjelenő cikk letöltése
# # # # # # # # # # # # # # # # #