Sportszállás
Platánplán készház
Platánplán készház
Platánplán téglaház
Platánplán cölöpház
Platánplán készház
Platánplán lombház
Platánplán készház
Platánplán készház
Platánplán téglaház

Kompakt kisház

nagy perspektívákkal
készház

A készházas megoldást főként a sürgető időtényezőnek köszönhetik, de a család az akkori döntését korántsem bánta meg. A legelső kapavágástól a beköltözésig mindössze 3 hónap telt el. Íme, egy nagypaneles készház építésének inspiráló története.

az építkezés


A különböző munkafázisok összehangolását egybevéve negyedév alatt készen állt a minőségi alapanyagokból épült, lakható, élhető, energiatakarékos otthon. Ehhez legyártattuk a nagypaneles, könnyűszerkezetes készház elemeket. Először a négy oldalfal került a helyére, de még aznap a tetőfóliáig jutott az építkezés. Már az alapozás, a gépészet és a villanyszerelés is úgy készült, hogy a későbbiekben gond nélkül legyen mód a további házbővítésre. Emiatt a terasz és a veranda burkolatánál nem került sor a betonozásra, hanem az térkő burkolatot kapott, ami könnyen felszedhető és újrahasznosítható a bővítés során.

a szerkezetA falszerkezet egy 12 cm-es fenyő favázas szerkezet, melyen kőzetgyapot szigetelés, párazáró fólia, majd belülről gipszkarton, kívülről pedig gipszrost lap és 10 cm Baumit hőszigetelő vakolatrendszer vesz körbe.A szerkezetet a Lignova  gyártotta le részünkre. A kis ház rengeteg lehetőséget hordoz magában. Egy hasonló épület akár egy fészekrakó fiatal pár számára is kiváló, hiszen ha gyarapodik a család, a készház igény szerint bővíthető. 


képgaléria

műszaki tartalom letöltése

alaprajz letöltése

Gerendaházak Magazinban megjelenő cikk letöltése
# # # # # #