Sportszállás
Platánplán készház
Platánplán készház
Platánplán téglaház
Platánplán cölöpház
Platánplán készház
Platánplán lombház
Platánplán készház
Platánplán készház
Platánplán téglaház

Meghitt otthon

új faszerkezeti bővítéssel
készház

Az egyszintes, 80 m2-es szolgálati téglaházat modernizálni akarta az a fiatal házaspár, aki a fenyőből készült új faszerkezet és a bővítés mellett döntött. Az átépítéskor lényeges szempontokat a természetes fény, a nagy terek és a biztonságos otthon hármassága adta.

az átépítés


A család igényeit és a már meglévő épület adottságait figyelembe véve megoldásként az étkező feletti galéria megnyitásának ötlete merült fel. Az átépítés, mely során a régi téglaház gyakorlatilag teljesen új kialakítást kapott, alig néhány hónapot vett igénybe. Az eredeti épület egy 5 m széles, új faszerkezetű kiegészítéssel bővült, illetve a tetőtér is átalakításra került. A teljes tetőszerkezetet lebontva szarufákból építettük újra azt. A szarufák közötti kőzetgyapot szigetelés, a teljes tetőzetet és a faszerkezetes hozzáépítést borító hőtükörfólia, valamint a hővédő rolókkal ellátott tetőtéri ablakok nagyban hozzájárulnak a nyáron hűvös, télen meleg lakáshoz.

a belső élettér


A külső- és belső nyílászárók is mind fából készültek. A belső fafelületet lakkozás helyett olaj- és viaszréteggel kezeltük. A felső szintre a szintén általunk tervezett egyedi diófa lépcsőn juthatnak fel. A belső tereknek külön hangulatot adnak az indirekt LED-megvilágosítások. „Meseszép ez a környék, ha esik a hó, olyan, mint egy festmény. Ez a téglaház igazából télen-nyáron, mindig gyönyörű. Azt hiszem, leginkább a megnyugvást jelenti számunkra a rohanó hétköznapokban. Egy ideális helyszín, ahol a gyermekeink felcseperedhetnek.”


képgaléria

műszaki tartalom letöltése

alaprajz letöltése

Gerendaházak Magazinban megjelenő cikk letöltése
# # # # # #