Platánplán rönkház
Platánplán rönkház
Platánplán rönkház
Platánplán rönkház
Platánplán rönkház

Elbűvölő rönkház

az erdő közepén
rönkház

Gyerekként egy olyan mesebeli rönkázacskáról álmodozik mindenki, ami az erdő közepén áll és árasztja magából a nyugalmat. A négytagú család egy kétszintes házat szeretett volna, s mi a fiatal házaspár elképzeléseit valósággá váltottuk. A rönkház alapterülete 50 m2, mely az előítéletekkel szemben egy tágas, kényelmes otthont teremt az épülethez tartozó erkéllyel, garázzsal, pincével és két terasszal.

a finn építészeti stílus


A tulajdonosok azért választották a rönkházat, mert életterüknek egy természetes hangulatú épületet álmodtak. A tipikus finn rönkház építészeti stílust a bejárati rész tükrözi. A hátsó, fedett terasz védett kuckót kínál, s a belsővel tökéletes összhangban áll. A rönkház esztétikai látványa mellett a döntésnél nagy szerepet kapott az a tulajdonsága, hogy a fenyőerdők kellemes illatjegyét hordozva nyugalmat áraszt.

az otthon


A rönkház belső térében igazi gyermekbarát belsőépítészeti megoldásokkal, ízlésesen kivitelezett rácsos lezárókkal találkozhatunk. A nappali és a konyha egy térben helyezkedik el. A zöld textíliák, könnyű, légies rattanbútorok teszik karakteresebbé a teret. Csigalépcső vezet az emeletre, ahol a hálószoba, gyerekszoba és a fürdő található. A fürdőszobában a csempézésnél a rönkfal elé egy farostlemez előfal került, így a fát közvetlenül nem éri víz, így ez a megoldás védelmet garantál.


képgaléria

műszaki tartalom letöltése

alaprajz letöltése

Gerendaházak Magazinban megjelenő cikk letöltése
# # # # # #