Platánplán rönkház
Platánplán rönkház
Platánplán rönkház
Platánplán rönkház
Platánplán rönkház

Rönkház évszázadokra

nemes északi fenyőből
rönkház

Az impozáns, kétszintes finn rönkház nem csupán küllemével, kényelmével kényezteti lakóit, hanem egészségüket is óvja az egyedülálló klímájával. A fiatalos, friss, természetes rönkház több terasszal és egy emelettel is rendelkezik.

a faanyag


A nemes északi faanyag a rönkházhoz Finnországból érkezett, előre megmunkálva. A 21 cm átmérőjű fenyőrönköknek köszönhetően érződik a természet közelsége, a fenyőfa kellemes illata, meleg színe, tapintása. Hetek alatt elkészült a tetőszerkezet, a cserepezés, az épület környezetbarát anyagokkal való festése, majd a nyílászárók beépítése következett. A rönkfalakat egyedül a fürdőkád közvetlen környezetében borítja gipszkarton, a ház többi része az erdőillatú rönkanyagtól pompázik.

az életérzés


„Mintha mindig nyaralnánk”- kevés olyan dolog van, ami annyira megnyugtatná az ember lelkét, mint a természet. A házat felüdítik a patyolatfehér függönyök, növényornamentikás textilek és a melegbarna rönkök. Ennek a rönkháznak is az egyedülálló, természetes klímáját a lélegző fenyőfa adja. A benne lévő gyanta jó a légutaknak, a fa elektrosztatikus hatása pedig nem engedi, hogy por legyen a lakásban. A rönkház minden ízében szemet gyönyörködtető a szép rönkmennyezettől a gerendavégek megmunkálásán át az ötletes lépcsőfeljáróig. 


képgaléria

műszaki tartalom letöltése

alaprajz letöltése

Gerendaházak Magazinban megjelenő cikk letöltése
# # # # # #